Ronjas fortsättning på hennes motoriska utveckling

I föra inlägget berättade jag om att Ronja klarade att lägga sina klossar i den låda som man ska para ihop med de mönster som klossarna och lådan har. 
Samma helg gav jag henne ett "pussel" . Det är inte ett vanligt pussel utan ett sånt där bitarna hålls i med knoppar. Man ska heller inte lägga ihop dom så delarna passar ihop med varandra. Det är istället som små hål i pusselbrädan som man ska passa in den pusselkopp man håller i.
 
Nu är det inte just det här pusslet som hon la men vill bara visa hur det kan se ut. Det här är lite svårare än det andra då det är två bitar som ska passa in i ett "hål". Man ska sätta ihop mamman och dess barn. Hon vet vilken som hör till vem men kan inte riktigt få till det med att sätta ihop dom än. Men det kommer nog snart det med  :-)
 
 
 
När hon hade hjälpt sin pappa med att sätta ihop skåpet och lekt klart med sina klossar la hon pusslet utan några större problem. Hon vände och tittade hur den såg ut och la den sen i det lilla "hål" som passade. WOW
Nu va det två saker hon klarade på samma kväll. Två saker som vi inte sett tidigare. Hon har vuxit vår lilla tjej
:-D
 
 
Per och jag tittade på varandra å ögonen blev lite "lätt" fuktiga igen.  När Ronja ser och hör att vi blir så glada blir hon alldeles till sig och börjar stampa med benen i golvet där hon sitter.  Allt det här är så stora framsteg för både henne och för oss. Ronja växer i sig själv och hennes självkänsla och motorik blir bättre och bättre då hon litar mer och mer på dig själv. 
 
 
DET ÄR UNDERBART <3
 
 

Jouberts syndrom

Mitt barn har Jouberts syndrom

RSS 2.0